Welpen

Spel en avontuur bij de Welpen!

Waar vind je de welpen?

Bijna iedere zaterdagochtend zijn de welpen te vinden van 9.30 tot 11.30 uur op clubhuis ´De Bolder´ in Heiloo. Daarnaast gaan ze in de zomer zes keer zeilen bij scouting centrum ´De Stierop´ in Uitgeest.

Ben jij geschikt als welp?

Natuurlijk! Alle jongens en meiden tussen 7 en 11 jaar zijn van harte welkom om mee te doen aan ons spel en avontuur!

Spelen, zeilen, samenwerken en creatieve activiteiten.

De welpen zijn vooral in het bos en op het clubhuis de Bolder te vinden. Hier spelen ze spellen, zijn ze creatief bezig, ondernemen ze leuke activiteiten of werken ze aan insignes.  

Het welpenthema is gebaseerd op de verhalen van het Jungle Boek van Rudyard Kipling. Daarin leert Mowgli het mensenkind een heleboel van de dieren die hij leert kennen in de jungle. De leiding heeft dan ook allemaal een naam uit het Jungleboek thema.

Insignes zijn badges voor op de scoutingblouse die laten zien dat ze en activiteit beheersen. Met de hele groep wordt er over langere periode samen aan een insigne gewerkt. Dit doen we door op een leuke en speelse manier met het onderwerp bezig te zijn. Je kan bijvoorbeeld insignes halen v oor spoorzoeken, natuur, zakmes, koken en nog veel meer.

Bijzondere activiteiten: insignes verdienen, zeilen, welpenweekend en zomerkamp

Een insigne wordt afgerond in een weekend waarbij de welpen een nachtje blijven slapen op het clubgebouw. In ieder weekend hebben we een speciaal thema bijvoorbeeld piraten, indianen of spionnen. Soms hebben we ook een ouder-welp weekend en mogen de ouders mee op avontuur.

In het zomerseizoen, gaan de welpen vijf keer een hele dag zeilen bij scoutingcentrum De Stierop. Dit gebeurt onder begeleiding van een ervaren zeiler en de leiding. Natuurlijk krijgen ze een zwemvest aan en mogen ze ook zelf achter het roer. Zo leren ze de beginselen van het zeilen en hebben ze een geweldige dag. Ook mag één van de ouders een keer mee.

In de zomervakantie is er het zomerkamp. Superspannend natuurlijk maar ook wel superleuk! Net als alle andere zeildagen is dit bij scoutingcentrum De Stierop in Uitgeest. Hierbij blijven de welpen een paar nachtjes slapen en gaan we naast het zeilen nog veel meer leuke activiteiten doen.

De leiding

Thea (Marala)
Noa (Kaa)
Mercedes (Oe)
Nathalie (Raksha)
Cynthia (Mor)

Contact

welpen@scoutingvictorie.nl