Wilde Vaart

Buitengewone mogelijkheden en ideeën zijn er bij de Wilde Vaart.

Waar vind je de Wilde Vaart?

In het winterseizoen ( half november tot mei) zijn ze over het algemeen te vinden op het clubhuis de Bolder in Heiloo. De meeste opkomsten zijn op zaterdag avond vanaf 20.00 uur. In overleg met de hele groep doen ze ook buiten deze tijd en plek wel eens leuke dingen. In het zomerseizoen ( mei tot half november) is de Wilde Vaart vooral te vinden op het Scoutingcentrum de Stierop aan het Alkmaardermeer. Hier verblijven ze soms alleen de zaterdag maar ook regelmatig een heel weekend.

Ben jij geschikt als Wilde Vaart?

Iedereen, zowel jongens als meiden, tussen de 15 en de 18 zijn van harte welkom bij de Wilde Vaart.

Plezier, uitdaging en creativiteit

Bij scoutingcentrum de Stierop gaat de Wilde Vaart vooral zeilen. Er wordt naar gestreefd dat iedereen bij de Wilde Vaart een CWO diploma haalt of al gehaald heeft. Er worden weekenden gekampeerd in tenten en ze verzorgen zelf hun eten.

In de winter zijn de opkomsten bij het clubhuis de Bolder, waar ze regelmatig het bos in gaan. Ook helpt iedereen mee met het onderhouden van de boten. Dit moet natuurlijk gedaan worden voordat het zomerseizoen weer aanbreekt. Hier houd het echter niet op want er zijn nog veel meer leuke dingen te verzinnen.

De leden van de Wilde Vaart maken zelf hun programma met behulp van hun begeleiding. Dit kan erg verschillen omdat iedereen met ideeën kan komen. De programma’s kunnen dus uiteen lopen van iets uitdagends tot iets ontspannens. Ze organiseren leuke dingen zowel voor hun eigen speltak als ook voor andere speltakken. Zo helpen ze bijvoorbeeld bij het welpenzeilen en hebben ze een winterhike georganiseerd voor de verkenners.

Zomerkamp

Naast de weekenden bij de Stierop is er in de zomer ook nog een kamp. Dit kamp duurt meestal een hele week. Samen wordt er een programma bedacht wat eventueel uitgevoerd kan worden. Er wordt vooral heel veel plezier gemaakt en er wordt voor gezorgd dat iedereen een leuke tijd beleeft met elkaar.

Contact

wildevaart@scoutingvictorie.nl