Verkenners

Zeilen op het Alkmaardermeer

Zeilen, kamperen en samenwerken bij de Verkenners!

Waar vind je de Verkenners?

In het zomerseizoen (mei tot half november) op zaterdag van 09.30 tot 16.30 uur op Scoutingcentrum de Stierop aan het Alkmaardermeer.

In het winterseizoen (half november tot mei) op zaterdagmiddag van 13.15 tot 16.00 uur op het clubhuis de Bolder in Heiloo.

Ben jij geschikt als Verkenner?

Natuurlijk! Alle jongens en meiden van 11 tot en met 15 jaar kunnen terecht bij de Verkenners!

Zeilen, kamperen, samenwerken

In de zomer zijn de verkenners iedere zaterdag te vinden bij Scoutingcentrum de Stierop. Hier zeilen ze met de lelievletten en varen met de sleepboot, de Ms. Klapband. Tijdens bepaalde weekenden wordt ook gericht zeilles gegeven, zodat de verkenners hun CWO zeildiploma’s kunnen halen.

’s Zomers wordt er ongeveer één keer in de maand een weekend georganiseerd op de Stierop. Er worden leuke programma’s aangeboden, waarbij de verkenners slapen in hun tent op één van de kampeervelden en zelf hun potje koken.

In de winter onderhouden de verkenners de boten. Ook krijgen ze theorielessen over het zeilen en gaan ze het bos in. Hier spelen ze spellen en beoefenen ze scoutingtechnieken, zoals wandeltochten lopen met kaart en kompas, een kampvuur bouwen en nog veel meer leuke activiteiten.

In de winter is er ook een winterweekend waarbij de verkenners een tocht (hike) lopen of activiteiten rondom een thema uitvoeren.

Zomerkamp

De eerste week van de basisschoolvakantie gaan de verkenners op zomerkamp. Ze komen dan in heel het land terecht. De Friese meren, de plassen in Zuid-Holland of Utrecht en een keer in de vier jaar doen ze mee aan het landelijke NaWaKa zomerkamp in Roermond.

Verkenners dragen hun steentje bij!

Af en toe helpen de verkenners bij activiteiten in Heiloo en omgeving. De oudste verkenners helpen mee tijdens het zeilen met de welpen. Ook houden de verkenners elk jaar een geldinzamelingsactie, bijvoorbeeld Jantje Beton of de Scoutingloterij. Een deel van het geld gebruiken ze voor een zomerkamp of om andere bijzondere activiteiten te ondernemen. Zo zijn ze onlangs gaan klimmen in het Amsterdamsebos.

Leiding

Barend, Johan, Rick, Sander en Stijn

Contact

verkenners@scoutingvictorie.nl